Rendszerüzenet

Facebook

Twitter

©2018 FOME
Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete

Hétfőtől - Péntekig

díjmentes fogyasztóvédelmi tanácsadás

+36 52 87 65 65

info@fogyasztovedok.hu

Facebook

Projektjeink

Projektjeink

1. Pénzügyi Irodahálózat

AZ Egyesületünk által végzett tevékenység jelentőségét mi sem mutatja jobban, hogy a Magyar Nemzeti Bank által támogatott projektünk a Pénzügyi Irodahálózat 2011 óta éve segíti a pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos problémáikban a pénzügyi fogyasztókat. A Pénzügyi Irodahálózat ingyenes, pártatlan pénzügyi fogyasztóvédelmi tanácsadást nyújt Magyarország 11 megyeszékhelyén. Az irodahálózat létrehozását az a cél vezérelte, hogy a vidéki fogyasztók számára könnyebb legyen e speciális információk megszerzése. A 2011. áprilisa óta közel harmincezer megkeresésünk volt országosan. A megkeresések kb. 80%-a a pénzpiaci szektorral kapcsolatos (lakás- és gépjárműhitelek, személyi kölcsönök, egyéb banki szolgáltatások, behajtás, stb.), kb. 15%-a biztosításokkal (lakásbiztosítás, kötelező biztosítás), a fennmaradó részben a pénztári és tőkepiaci szektorba tartozó ügyeket kezeltünk. 2015 tavaszától a fogyasztói kölcsönöket érintő elszámolás és forintosítás témakörével kapcsolatban fordulnak hozzánk a leggyakrabban. Előnyünk a pártatlanságunk: a Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat sem tanácsadói által, sem közvetlenül, sem közvetett módon nem ajánl ügyfelei számára konkrét pénzügyi szolgáltatást, közvetítői, értékesítői tevékenységet nem végzünk. Célunk a tanácsadás, a konkrét esetek hatékony és gyors megoldása. Az ügyfelet nem képviseljük az eljárásokban, de támogatjuk abban, hogy vitás ügyét gyorsan el tudja intézni.

A Pénzügyi Irodahálózat a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ támogatásával működik.

Honlap: www.penzugyifogyaszto.hu

https://infogr.am/eredmenyeink_2011_tol

2. Gazdasági- Versenyügyi Tanácsadó Irodahálózat

Az Egyesület által gondozott másik szakmai tanácsadó projekt keretében a Gazdasági Versenyhivatal közbeszerzés révén öt tanácsadó iroda működtetésére kapott megbízást a Egyesületünk. A Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Irodahálózat alapvető célja a verseny kultúra és a tudatos fogyasztói döntéshozatal kultúrájának a fejlesztése.

Előnyünk a pártatlanságunk: a Tanácsadó Irodahálózataink sem tanácsadói által, sem közvetlenül, sem közvetett módon nem ajánl ügyfelei számára konkrét ügyvédi vagy pénzügyi szolgáltatást, közvetítői, értékesítői tevékenységet nem végzünk.

Célunk a tanácsadás, a konkrét esetek hatékony és gyors megoldása. Az ügyfelet nem képviseljük az eljárásokban, de támogatjuk abban, hogy vitás ügyét gyorsan el tudja intézni, elsősorban alternatív vitarendezési eszközök, vagy hatósági eljárások igénybevétele útján. Ennek keretében általános és egyedi ügyét érintő tanácsadáson túl a hatékony jogérvényesítési lehetőségek igénybevételét ösztönözzük. Tanácsadóink szakmai felkészültségének megteremtése érdekében, rendszeres képzéseken vesznek részt, munkájukat folyamatos szakmai kontroll mellett végzik, valamennyien felsőfokú jogi vagy közgazdasági végzettséggel és több éves tapasztalattal rendelkeznek.

Honlap: www.versenyugyi-tanacsadoiroda.hu

Tanácsadás a Tékozló Homáron

A Tékozló Homár Magyarország legnagyobb vezető fogyasztóvédelmi blogja, amely az index.hu aloldalaként működik. 2015. szeptembere óta a a FOME - GVTI szakértő csapata rendszeresen ad szakmai tanácsot az internet és a Homár népének.

Fő célunk, hogy szakmai tanácsainkkal segítsük a hozzánk forduló fogyasztókat és vállalkozókat, illetve programokkal, előadásokkal, kitelepülő tanácsadásokkal, lakossági fórumokkal elősegítsü k a fogyasztói tudatosság növekedését és a tiszta verseny kialakulását. A GVTI fogyasztóvédők irodáit online vagy személyesen felkeresők teljeskörű, egyénre szabott tanácsadást kapnak, és segítséget a panaszlevél megírásában, jogérvényesítési kérdésekben. Sőt, nem csak akkor lehet felkeresni minket, ha már beütött a baj! Szerződéskötés előtt is bátran fordulhatnak hozzánk az ügyfelek.

Honlap: http://homar.blog.hu/

3. Fogyasztók tudatosítása aktív fogyasztói közösségek alakítása révén"

Támogató: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Pályázat: FV-I-15 kódszámú, „Fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek 2015. évi támogatása”

Pályázati azonosító: FV-I-15.15-2015-00029 

Támogatás:3 100 000 Ft

Honlap: www.fome.hu