Rendszerüzenet

Facebook

Twitter

©2024 FOME
Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete

Hétfőtől - Péntekig

díjmentes fogyasztóvédelmi tanácsadás

+36 80 496 001

info@fogyasztovedok.hu

Facebook

A fogyasztó és a közműszolgáltató vitája nem mindig zárul a fogyasztó által várt eredménnyel. – Nincs még veszve minden!

A fogyasztó és a közműszolgáltató vitája nem mindig zárul a fogyasztó által várt eredménnyel. – Nincs még veszve minden!


„Amikor a gázszolgáltatóm kiküldte az elszámoló számlámat, alig akartam hinni a szememnek. Panaszt tettem miatta, de a panaszomat elutasították. Hová fordulhatok?”



➡️ Először minden esetben közvetlenül a közműszolgáltatójához kell forduljon a panaszával, azonban lehetséges, hogy az Ön álláspontjával a szolgáltató nem ért egyet, így a panasz nem hozza meg a várt eredményt. Amennyiben vitás ügyét a szolgáltatójával már megpróbálta rendezni, de az sikertelen volt, mert a szolgáltató elutasította a panaszt, akkor a szolgáltatói panasztételt igazoló dokumentumok csatolásával hatósági eljárást kezdeményezhet. Panaszügye elbírálása érdekében a kijelölt Járási Hivatal Fogyasztóvédelmi Osztályához, bizonyos ügytípusokban pedig a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz (MEKH, www.mekh.hu) fordulhat. A lakossági felhasználók számlázással, elszámolással, méréssel kapcsolatos bejelentései a Járási Hivatalhoz tartoznak, míg a közműhálózati csatlakozással, a szabálytalan vételezéssel (pl. áramlopás), egyes műszaki kérdésekkel, vagy a nem lakossági felhasználók számlázásával és elszámolásával kapcsolatos panaszai – a teljesség igénye nélkül – a MEKH hatáskörébe tartoznak. 

➡️ Fontos kiemelni azonban, hogy ez a megosztott hatáskör csak a földgáz-, a villamosenergia-, és a víziközmű-szolgáltatókkal kapcsolatos panaszok tekintetében érvényesül. A távhőszolgáltatással és hulladékszállítással kapcsolatos lakossági bejelentésekkel a Járási Hivatal vagy a települési jegyző segítségét kérhetik a fogyasztók. 

További tanácsért keresse a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesületét a 0652/876-565-ös telefonszámon, és az info@fogyasztovedok.hu e-mail címen. 

A Magyar Energetikai és Közmű- Szabályozási Hivatal elérhetőségei: http://www.mekh.hu/ 

A Járási Hivatalok keresője: http://jarasinfo.gov.hu/